На фона на ограничените доставки на руски газ в Австрия се готвят

...
На фона на ограничените доставки на руски газ в Австрия се готвят
Коментари Харесай

Австрийците се готвят за зимата. Властите раздават дърва за огрев

На фона на ограничените доставки на съветски газ в Австрия се готвят за зимата. В някои елементи на страната властите раздават дърва за огрев на най-силно нуждаещите се. Хората са изправени и пред висока инфлация.

С понижаването на температурите търсенето на дърва и пелети за огрев е по-високо от всеки път в доста елементи на Европа. На фона на прекъснатите доставки на съветски газ австрийците търсят други възможности, с цел да останат на топло и тази зима.

 
Подготвили сме всичко, имаме печка на дърва и нова дограма. Имаме изолираност.
мъж

Докато Брюксел споделя, че газохранилищата са запълнени на към 90%, Международната организация по енергетика предизвестява, че страните от Европейския съюз би трябвало да понижат потреблението си на газ с още 13% при положение на цялостно прекъсване на съветското синьо гориво. Междувременно инфлацията в еврозоната стигна рекордните 10%.

 
Всичко става все по-скъпо. Усеща се. Всичко, обвързвано с бита, застраховките, карането на кола. Цените на бензина също се подвигат доста.
жена

В опит да поддържат най-тежко засегнатите поданици в Южна Австрия подаряват дърва за огрев на хората, които дават отговор на изискванията за подкрепяне. Кампанията продължава до идната пролет.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР